Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14160  titluri și  14011 exemplare

 • Opere : Tehnica psihanalizei. vol. 11
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Freud, Sigmund (1856-1939 )
  Traducător: Melnicu, Roxana
  Traducător: Zamfirescu, Vasile Dem.
  Responsabilitate: Sigmund Freud ; Traducere din limba germană și note introductive: Roxana Melnicu ; Revizuirea traducerii: Vasile Dem. Zamfirescu
  Editura: Trei
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2004
  ISBN: 973-707-011-9
  Descriere: 366 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba germană: Sigmund Freud: Ergänzungsband. Schriften zur Behandlungstechnik – Studienausgabe, Band XI
  Limba: Română
  Serie: Biblioteca de psihanaliză
  În: Opere / Sigmund Freud . - București : Trei, 1999-2007 . - 17 volume
  Subiect: psihologie - psihanaliză
  Subiect: psihanaliză
  Subiect: studii de caz
  Cota topografică: Psihologie/F89
  Clasificare: 159.9=135.1
  Sumar sau abstract:
  Studiile reunite în acest volum oferă o trecere în revistă a scopurilor și indicațiilor curei psihanalitice, descriu elementele de bază ale „artei interpretării” („Metoda psihanalitică a lui Freud”), explică deosebirea dintre psihoterapia psihanalitică și tratamentul sugestiv, dificultățile tehnicii, cerințele fixate pacientului, principiile pe care se bazează eficiența terapeutică a metodei („Despre psihoterapie”), avertizează asupra pericolelor analizei sălbatice („Despre psihanaliză «sălbatică»”).

  Aici apar pentru prima dată o serie de termeni și concepte freudiene fundamentale. Astfel, în „Șansele viitoare ale terapiei psihanalitice” este menționat termenul „contratransfer”, în „Despre dinamica transferului” Freud utilizează pentru prima dată expresia „regulă psihanalitică de bază”, în „Sfaturi pentru medic, în ceea ce privește tratamentul psihanalitic”, conceptul de „atenție liber flotantă”, în „Amintire, repetiție și elaborare”, cel de „compulsie la repetiție”.

  În „Căile terapiei psihanalitice”, Freud își pune întrebarea cât de accesibilă poate deveni psihanaliza pentru păturile sărace ale societății, având în vedere chiar înființarea unor instituții subvenționate de stat, în care să lucreze psihanaliști, dar în cadrul cărora însă ar exista pericolul alterării metodei psihanalitice pure, din cauza schimbării publicului‑țintă.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola