Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  17487  titluri și  17351 exemplare

  • Psihologia minciunii : Speranța de a vindeca răul uman
  • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
    Autor: Peck, Scott M. (1936-2005)
    Traducător: Popescu, Lucian
    Responsabilitate: M. Scott Peck
    Responsabilitate secundară: Traducere din limba engleză: Lucian Popescu
    Editura: Curtea Veche
    Locul publicării: București
    Anul Ediției: 2003
    ISBN: 973-669-023-7
    Descriere: 330 p. : paperback; 13x20 cm.
    Note: Titlul original în limba engleză: People of the lie. The hope for healing human evil
    Limba: Română
    Serie: Biblioterapia
    Subiect: psihologia minciunii
    Subiect: psihoterapie
    Sumar sau abstract:
    O carte tulburătoare, fascinantă, ce redeschide vechea discuție despre esența răului uman. Deși de-a lungul timpului această problematică a fost dezbătută mai degrabă de filozofie și religie, avem acum o altă abordare – din perspectiva unui psihiatru cu o remarcabilă deschidere interdisciplinară. Un tur de orizont asupra naturii umane, un dialog deschis între psihologie și religie. Cazurile clinice prezentate aici, manifestări ale răului în viața cotidiană, deși la prima vedere pot fi catalogate drept maladii psihice, la o analiză psihiatrică atentă refuză să se înscrie în categoriile standard ale psihologiei sau psihiatriei.

    Minciuna este trăsătura cea mai relevantă a răului ce sălășluiește în oameni, ea fiind atât un simptom, cât și o cauză a răului.

    Deși oamenii consideră în general că psihoterapia și exorcismul sunt lucruri complet diferite, Scott Peck ne demonstrează că amândouă sunt niște procese psihoterapeutice, atât ca metodă, cât și ca rezultat. Diferența majoră dintre cele două constă în faptul că în cazul psihoterapiei există o libertate totală, pacientul putând să încheie ședința oricând dorește. Nu același lucru se întâmplă în cazul exorcizării. În acest caz, pacientul se află la discreția celui care conduce ședința și nu poate să întrerupă singur procesul de exorcizare, ceea ce îl poate transformă într-o victimă, pentru că exorcismul este până la urmă un război spiritual.

    La limita dintre știință și religie, Psihologia minciunii îi oferă cititorului o nouă perspectivă asupra unor subiecte controversate, iar în final îi poate schimba chiar viziunea asupra vieții.
    Cota topografică: Psihologie/P48
    Clasificare: 159.9=135.1
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola