Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13635  titluri și  13531 exemplare

 • Doamna de la Ritz
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Benjamin, Melanie
  Traducător: Bojin, Irina
  Responsabilitate: Melanie Benjamin ; Traducere din limba engleză şi note: Irina Bojin
  Editura: Humanitas Fiction
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2020
  ISBN: 978-606-779-723-7
  Descriere: 351 p. : paperback cu clapete; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Mistress of The Ritz
  Limba: Română
  Serie: Raftul Denisei
  Subiect: literatură engleză (S.U.A.) - roman istoric
  Subiect: roman istoric
  Cota topografică: Noutăți Adulți/B45
  Clasificare: 821.111(73)-31=135.1
  Sumar sau abstract:
  Un roman captivant bazat pe extraordinara poveste reală a unei americance căsătorite cu directorul de la Ritz, Blanche Auzello, implicată în lupta clandestină a Rezistenței franceze în timp ce juca rolul de gazdă primitoare pentru nemții care își stabiliseră cartierul general din Paris în somptuosul hotel.

  Simbol al luxului și eleganței, hotelul Ritz din Paris atrage o pleiadă de artiști și celebrități internaționale, printre care Hemingway, Picasso, Cole Porter, Marlene Dietrich, Coco Chanel și Scott Fitzgerald. Este decorul somptuos în care se desfășoară furtunoasa poveste de dragoste a unei starlete americane nonconformiste și a unui francez cu vederi conservatoare, palatul în care devin prințesă și cavaler, prinși într-o relație care e mereu altceva decât le pare lor a fi.

  Adevărata încercare îi așteaptă însă în iunie 1940, când armata germană ocupă Parisul și își stabilește cartierul general la Ritz. De acum încolo, la fel ca toți concetățenii lor, și trebuind, în plus, să ascundă un secret ce le-ar putea fi fatal, încearcă să găsească o cale de la supraviețui, dar și de a-i sabota pe naziștii cărora le ține piept Rezistența franceză. În cei patru ani ai Ocupației, acțiunile îndrăznețe ale lui Blanche și ale lui Claude, încununate de succes, schițează un tablou complex al adevăratului curaj: este acesta o atitudine afișată, sau un risc asumat în repetate rânduri, pe ascuns? Și care este dovada unei iubiri adevărate, intrată pe un făgaș tragic?
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
71856
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
821.111(73)-31/B45
1.Normal
La raft
0
Noutăți adulți
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola