Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13635  titluri și  13531 exemplare

 • Rana de abandon : Vindecă-ți angoasa de abandon și încetează să mai fii o victimă
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Bouchoux, Jean-Charles
  Traducător: Stanciu, Magdalena
  Editura: Philobia
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2020
  ISBN: 978-606-9707-04-3
  Descriere: 138 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba franceză: Pourquoi m’as-tu abandonnée? Sortir de l’angoisse d’abandon, cesser d’être victime
  Limba: Română
  Serie: Perverșii narcisici
  Subiect: psihologie - dezvoltare personală
  Subiect: psihologie clinică
  Subiect: dezvoltare personală
  Subiect: psihoterapie
  Cota topografică: Psihologie/B74
  Clasificare: 159.9=135.1
  Sumar sau abstract:
  De cele mai multe ori, un simptom are la origine o traumă neintegrată din copilărie. De fiecare dată când reactivăm un mecanism infantil în faţa unei dificultăţi de viaţă, originea trebuie căutată în primii ani ai copilăriei, perioadă generatoare de angoasă de abandon, care, la maturitate, ne poate determina să tot repetăm situaţii dureroase.

  Se vorbește foarte mult despre perverșii narcisici, dar nu în aceeași măsură și despre victimele lor. Ele suferă, ele apelează la terapie, ele trebuie să învețe să facă față traumelor. De ce rămân agățate de ceea ce le face rău? Motivul cel mai frecvent întâlnit este angoasa de abandon, pe care perverșii narcisici o identifică folosindu-se de ea ca să manipuleze și să își consolideze dominația. Ce înseamnă însă rana de abandon? În ce situații se activează și cum se manifestă? Cum putem scăpa de ea, ieşind astfel din cercul vicios al durerii şi al blocajului?

  Eşecurile ne vor guverna atâta vreme cât permitem altora să-şi proiecteze asupra noastră angoasele şi depresiile personale, ajungând până în punctul în care nu mai ştim cine suntem. Jean-Charles Bouchoux, psihanalist specializat în lucrul cu perverșii narcisici și cu victimele acestora, ne arată cum să ne vindecăm rana de abandon și cum să nu ne mai lăsăm manipulați, transformându-ne în adulți care nu se mai tem să fie autonomi și liberi.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola