Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14171  titluri și  14028 exemplare

 • În inima țării
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Coetzee, John Maxwell (1940- )
  Traducător: Horea, Irina
  Responsabilitate: J. M. Coetzee ; Traducere din limba engleză: Irina Horea
  Editura: Humanitas Fiction
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2017
  ISBN: 978-606-779-245-4
  Descriere: 201 p. : paperback cu clapete; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: In the heart of the country
  Limba: Română
  Serie: Raftul Denisei
  Subiect: literatură engleză (Africa de Sud) - roman
  Subiect: roman
  Cota topografică: Noutăți adulți/C60
  Clasificare: 821.111(680)-31=135.1
  Sumar sau abstract:
  Un roman timpuriu al laureatului Premiului Nobel pentru literatură J.M. Coetzee, narat în 266 de paragrafe, structura lui fiind influențată de modalitățile de reprezentare ale filmului și fotografiei.

  În 1977, pe când locuia încă la Cape Town, J.M. Coetzee a primit pentru acest roman cel mai important premiu anual din Africa de Sud, Central News Agency Literary Award (CNA Prize). În 1983 romanul a fost ecranizt cu titlul Dust, în regia lui Marion Hänsel, cu Jane Birkin, Trevor Howard și John Matshikiza în rolurile principale. Magda, o fată bătrână cu mintea pe jumătate pierdută, duce o existență anostă, singuratică, pustie, înstrăinată de celelalte ființe omenești. În afară de tatăl ei, fermierul, un văduv posac, înăsprit de viața la ferma lui izolată din mijlocul deșertului Karo, nu se mai află în jur decât niște servitori negri, dintre care unul, Hendrik, este cel mai tânăr, nou-venit, muncitor, politicos.

  Magda își pune gândurile și trăirile pe hârtie, paragraf după paragraf. Un fel de jurnal în care descrie curgerea molcomă, apatică, a timpului – zi după noapte după zi, îndatoririle casnice, cele de la ferma de oi, cele ale pământului, de la un ciclu la altul al naturii, vară, iarnă, secetă, ploaie, de la focul și cafeaua matinale, la mesele duminicale, de la curățatul cizmelor, la cârpitul hainelor, de la plecarea de dimineață a fermierului, la întoarcerea călare la apus… O viață departe de civilizație, de drumuri umblate, un pământ unde și fărădelegea poate rămâne neștiută. Dar într-o bună zi, Hendrik vine acasă cu o soție tânără și frumoasă, fapt care declanșează adevărata tragedie a tatălui și a fiicei sale. Între redarea riguroasă a realității dure și halucinațiile minții rătăcite, între poezia spațiului infinit și detaliile imunde ale vieții și morții, povestea Magdei nu-și găsește alinare.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
71870
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
821.111(680)-31/C60
1.Normal
La raft
0
Noutăți adulți
Multimedia
În inima țării
1  
zoom out 100% zoom in
Caută previous search next search
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola