Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14168  titluri și  14024 exemplare

 • Sophie a ales
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Styron, William
  Traducător: Stanciu, Virgil
  Responsabilitate: William Styron ; Traducere din limba engleză, postfață și note: Virgil Stanciu
  Editura: Univers
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 1993
  ISBN: 973-34-0253-2
  Descriere: 703 p. : paperback; 12,5x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Sophie's Choice
  Limba: Română
  Subiect: literatură engleză (S.U.A.) - roman de dragoste
  Subiect: roman de dragoste
  Subiect: lagăre de exterminare - Auschwitz
  Subiect: roman psihologic
  Subiect: Al Doilea Război Mondial - holocaust
  Subiect: holocaust
  Subiect: antisemitism
  Cota topografică: Dragoste/S93
  Clasificare: 821.111(73)-31=135.1
  Sumar sau abstract:
  Începutul acestui extraordinar roman ne introduce în atmosfera din New York-ul anului 1947, când tânărul și neexperimentatul Stingo încearcă să-şi câştige traiul salahorind ca redactor pentru o mare editură. După ce este concediat, Stingo se refugiază în Brooklyn, unde face cunoştinţă cu Sofia Zawistowska, o poloneză catolică supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, şi cu iubitul ei, Nathan, un tânăr intelectual evreu cu care trăieşte o pasiune devoratoare. Stingo devine confidentul Sofiei (de care se îndrăgosteşte) şi partenerul de discuţii al lui Nathan.

  Povestea vieţii Sofiei scoate treptat la iveală adevăruri mai puţin lăudabile, dar nu mai puţin omeneşti, iar Stingo află în cele din urmă teribilul ei secret, alegerea pe care a trebuit să o facă. Alegerea Sofiei este o carte-cult controversată și tulburătoare, însă plină de compasiune, care ne face să medităm asupra sentimentului de culpabilitate, asupra nebuniei și a trădării.

  Carlos Fuentes numea Alegerea Sofiei „unul dintre cele mai mari romane ale tuturor timpurilor”, iar John Gardner îl considera un „thriller de prim ordin, cu atât mai pasionant, cu cât secretele pe care le dezgropăm unul după altul sunt secretele Istoriei şi ale naturii umane înseşi”, în timp ce The Times n-are nici o ezitare în a-l declara „o capodoperă care face abordările mai convenționale ale Holocaustului, cum ar fi Lista lui Schindler, să pară obtuze și sentimentale.”
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola