Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13619  titluri și  13520 exemplare

 • Despre moarte și a muri : Învățături despre Marea Trecere de la pacienți pentru cei dragi, medici, asistenți și preoți
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Elisabeth, Kübler-Ross, dr.
  Traducător: Andronache, Daniela
  Responsabilitate: dr. Elisabeth Kübler-Ross ; Traducere din limba engleză: Daniela Andronache
  Editura: For You
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2019
  ISBN: 978-606-639-273-0
  Descriere: 349 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: On Death and Dying
  Limba: Română
  Subiect: moarte
  Subiect: boală
  Subiect: inspirat din realitate - mărturii
  Subiect: mărturii
  Subiect: psihologie
  Subiect: doliu
  Cota topografică: Viața de dincolo/K89
  Clasificare: 128=135.1
  Sumar sau abstract:
  Negare, furie, negociere, depresie, resemnare...

  Cuvinte parcă neputincioase pentru a denumi tumultul sentimentelor și emoțiilor contradictorii, insuportabile, incalificabile, dezarmante pe care le trăim în proximitatea morții, fie că am ajuns noi înșine la această limită, fie că avem grijă de cineva aflat în fața ei.

  Deși toți trebuie să ne privim finitudinea cu seninătate și curaj, subiectul morții încă este înconjurat de reticență și eufemisme, făcând cu atât mai dură și mai fragilă orice confruntare cu Marea Problemă. Cartea revoluționară pe care a scris-o binecunoscuta Dr. Elisabeth Kübler-Ross este mai relevantă ca niciodată, oferindu-le o voce semenilor noștri aflați pe patul de moarte și explorând ce anume ne trezește oroarea, dezgustul, frica, fuga de moarte. Această confruntare ne ajută pe toți să ajungem într-o stare de acceptare și de pace.

  Cartea Despre moarte și a muri este unul dintre cele mai importante studii psihologice despre moarte și murire, atât prin identificarea celor cinci stadii prin care trec pacienții, rudele lor și personalul medical care se ocupă de ei, cât și prin faptul că abordează deschis, onest și delicat cea mai importantă parte din viața noastră, aceea care ne determină în profunzime alegerile și felul de a fi. Cartea ni se adresează, așadar, tuturor și în orice moment, ajutându-ne să realizăm chiar acum acea schimbare majoră care să ne aducă mai puțină neliniște și mai multă înțelepciune curajoasă în legătură cu Marea Trecere.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola