Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13619  titluri și  13520 exemplare

 • Psihologia prostiei
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Carrière, Jean-Claude
  Autor: Cyrulnik, Boris
  Autor: Damasio, Antonio
  Traducător: Bumbaș, Alexandru
  Responsabilitate: Texte de Jean-Claude Carrière, Boris Cyrulnik, Antonio Damasio ș.a. ; Volum coordonat de Jean-François Marmion ; Traducere din limba franceză: Alexandru Bumbaș
  Editura: Litera
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2019
  ISBN: 978-606-33-4384-1
  Descriere: 352 p. cu il. color : paperback cu clapetă; 12x17 cm.
  Note: Titlul original în limba franceză: Psychologie de la connerie
  Limba: Română
  Serie: IQ 230
  Subiect: psihologie
  Subiect: prostie
  Subiect: psihiatrie
  Subiect: psihopatologie
  Cota topografică: Psihologie/M42
  Clasificare: 159.9=135.1
  Sumar sau abstract:
  E posibilă o lume fără proști! Aa… de fapt, nu! Nu e posibilă. Ne pare rău. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem gândi la o astfel de posibilitate. Fiecare dintre noi știe ce presupune prostia: o suportăm în fiecare zi. Este o povară. Și, cu toate acestea, psihologii, specialiști în comportamentul uman, nu au încercat vreodată să o definească. Să o înțelegem mai bine, pentru a o combate mai bine este obiectivul acestei cărți, chiar dacă știm dinainte că nu avem nicio șansă de a o învinge. Psihologi, filosofi, sociologi și scriitori ne împărtășesc în această carte viziunea lor despre prostia umană.

  La prima vedere, australianul Terence Tao pare un om normal care predă matematică la University of California, Los Angeles. Dar nu este nici pe departe o persoană obișnuită. Conform Institutului Davidson din SUA, el are un IQ de 230, cel mai mare înregistrat vreodată. Cu alte cuvinte, Terence este cel mai deștept om din lume. Coeficientul mediu de inteligență se situează în jurul valorii de 100. Dincolo de 100 începe țara oamenilor deștepți, oameni care nu numai că știu mai multe, dar VOR SĂ AFLE mai multe. Oameni care își pun ÎNTREBĂRI despre lumea din care fac parte – despre IUBIRE și SEX, despre PRIETENIE și NEVOIA DE CEILALȚI, despre ISTORIE, ȘTIINȚĂ și SOCIETATE, despre CINE SUNTEM și ce ne face cu adevărat OAMENI – liberi, plini de umor, lipsiți de prejudecăți.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola