Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13619  titluri și  13520 exemplare

 • Operațiunea Sweet Tooth
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: McEwan, Ian
  Traducător: Croitoru, Dan
  Responsabilitate: Ian McEwan ; Traducere din limba engleză și note: Dan Croitoru
  Editura: Polirom
  Locul publicării: Iași
  Anul Ediției: 2017
  ISBN: 978-973-46-4715-6
  Descriere: 409 p. : paperback; 10,5x18 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Sweet Tooth
  Limba: Română
  Serie: Top 10+
  Subiect: literatură britanică - roman
  Subiect: roman
  Subiect: spionaj
  Subiect: comunism
  Subiect: Războiul Rece
  Subiect: roman de dragoste
  Subiect: servicii secrete
  Cota topografică: Noutăți adulți/M53
  Clasificare: 821.111(410)-31=135.1
  Sumar sau abstract:
  În urma unei aventuri cu un bărbat mai în vârstă, Serena Frome, o studentă la Cambridge pe cât de frumoasă, pe atât de inteligentă, e racolată de MI5. Suntem în anul 1972. Războiul Rece e departe de a se fi încheiat. Legendarul serviciu secret britanic e decis să manipuleze scena culturală, finanţându-i pe scriitorii care se exprimă critic faţă de comunism. Operaţiunea primeşte numele de cod Sweet Tooth.

  Cititoare avidă, Serena devine candidata ideală pentru o acţiune de infiltrare în cercurile unui tânăr şi promiţător scriitor pe nume Tom Haley. La început îi îndrăgeşte povestirile, apoi se îndrăgosteşte chiar de autor. Va reuşi ea oare să-şi ascundă existenţa dublă? Ca să iasă din această dilemă, Serena se vede nevoită să renunţe la regula de căpătâi a spionajului: să n-ai încredere în nimeni. De aici înainte, graniţa dintre realitate şi ficţiune se estompează. Lucru valabil şi pentru cititorul care descoperă în romanul lui Ian McEwan nu atât o poveste de spionaj, cât una despre trădare, duplicitate şi manipularea adevărului şi, nu în ultimul rând, o poveste despre forţa nebănuită a scrisului.

  O extraordinară panoramă a tumultuoşilor ani ’70, profund marcaţi de atacuri teroriste, greve, penurie economică, fuste mini şi revoluţia sexuală, Operaţiunea Sweet Tooth ascunde naraţiuni care se întrepătrund, finalul neaşteptat chemând la o nouă lectură, la fel de incitantă.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
71975
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
821.111(410)-31/M53
1.Normal
La raft
0
Noutăți adulți
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola