Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13629  titluri și  13527 exemplare

 • Regele lumii : Muhammad Ali și ascensiunea unui erou american
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Remnick, David (1958- )
  Traducător: Vîlceanu, Andreea
  Redactorul ediţiei: Stoichiță, Ion
  Redactorul ediţiei: Preda, Cristina
  Responsabilitate: David Remnick ; Traducere din limba engleză: Andreea Vîlceanu ; Introducere: Salman Rushdie
  Editura: Preda Publishing
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2016
  ISBN: 978-606-93699-6-8
  Descriere: 348 p. : paperback cu clapete; 15,5x23,5 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: King of the world: Muhammad Ali and the rise of an American hero
  Limba: Română
  Serie: iLegend
  Subiect: literatură engleză (S.U.A.) - biografie
  Subiect: biografie
  Subiect: sport - box
  Subiect: box
  Subiect: vedete
  Subiect: campioni sportivi
  Subiect: Ali, Muhammad
  Cota topografică: Noutăți adulți/R44
  Clasificare: 796.83(73)=135.1
  Clasificare: 929Ali=135.1
  Sumar sau abstract:
  Pe 3 iunie 2016, Muhammad Ali, „cel mai bun, cel mai rapid, cel mai chipeș pugilist din câți au existat vreodată” (Salman Rushdie), înceta din viață la vârstă de 74 de ani. Cel care a încântat o lume întreagă cu măiestria, determinarea și talentul său incontestabil, dar mai ales cu refuzul de a se alinia vremurilor sacrificându-și astfel titlul și cariera; cel care a inspirat o generație întreagă să-i urmeze exemplul și să se opună unui război absurd – va rămâne întotdeauna alături de noi, poate și grație cărții lui David Remnick, „o capodoperă a portretisticii și reportajului” (Salman Rushdie).

  Pe 25 februarie 1964, la sfârșitul rundei a șasea, un Sonny Liston învins se retrăgea în colțul lui și rămânea acolo. Abandonase. Decenii mai târziu, Ali va urmări zâmbind filmarea în care dansa în ring și striga: „Sunt regele lumii! Sunt regele lumii!” În ziua următoare, Clay avea să anunțe nu doar că e noul campion mondial la categoria grea, ci și faptul că e membru al Nation of Islam. În câteva săptămâni avea să primească un nou nume și în câțiva ani, puștiul rapid și amuzant din Louisville avea să se transforme într-una dintre cele mai captivante și puternice figuri ale Americii acelei perioade.

  Dar care a fost drumul lui până să ajungă acolo? Ce obstacole i-au stat în cale? Aceasta este întrebarea la care răspunde cu măiestrie David Remnick, câștigător al Premiului Pulitzer. Lumea boxului din acea perioadă, cu personajele ei aparte – luptători, manageri, jurnaliști, mafioți ce conduceau jocul – este portretizată cu multă acuratețe, dar și cu reală emoție și compasiune pentru gladiatorii nevoiți să lupte cu pumnii pentru o viață mai bună. Floyd Patterson, Sonny Liston, Cus D'Amato, Frank Carbo, Jimmy Cannon, Malcom X sunt doar câteva dintre personajele care completează imaginea Americii anilor '50-'60. Iar peste toți aceștia domnește fermecătorul rege: Muhammad Ali.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
72029
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
796.83(73):929Ali/R44
1.Normal
La raft
0
Noutăți adulți
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola