Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13635  titluri și  13531 exemplare

 • Doamna Nobel
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Strømme, Lisa (1973- )
  Traducător: Pațac, Carmen
  Responsabilitate: Lisa Strømme ; Traducere din engleză și note: Carmen Pațac
  Editura: Humanitas Fiction
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2020
  ISBN: 978-606-779-660-5
  Descriere: 351 p. : paperback cu clapete; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Madame Nobel
  Limba: Română
  Serie: Raftul Denisei
  Subiect: literatură britanică - roman biografic
  Subiect: biografie
  Subiect: roman biografic
  Subiect: Nobel, Alfred (1833-1896 )
  Subiect: Hess, Sofie (1851-1919 )
  Cota topografică: Noutăți adulți/S91
  Clasificare: 821.111(410)-31=135.1
  Clasificare: 929 Nobel, A.
  Clasificare: 929 Hess, L.
  Sumar sau abstract:
  Autoarea bestsellerului Fata cu fragi revine cu un roman impresionant, inspirat de fapte reale – povestea de dragoste dintre Alfred Nobel și Sofie Hess. După o documentare minuțioasă, pornind de la corespondența celor doi, Lisa Strømme ne dezvăluie suișurile și coborâșurile unei iubiri de-o viață, precum și luminile și umbrele personalității chimistului și filantropului suedez. Bazat pe scrisorile secrete dintre Sofie Hess și Alfred Nobel, romanul Doamna Nobel ne arată cum puterea dragostei poate duce la acte de o imensă generozitate, care schimbă lumea noastră pentru totdeauna și ne redă încrederea în umanitate.

  Sofie Hess lucrează la florăria lui Frau Schiegl în Baden, un mic oraș balnear de lângă Viena, unde își petrec verile oameni bogați din toată Europa. Înconjurată de frumusețe, tânăra nu este fericită: pentru ea, florăria e o închisoare, deoarece nu a ajuns aici de bunăvoie, iar Frau Schiegl îi face viața grea. Dar când celebrul Alfred Nobel, „regele dinamitei“, o cunoaște din întâmplare, viața lui Sofie se schimbă. Nobel îi promite să o ajute și o însoțește la Paris, unde o instalează în lux și îi oferă accesul la educație, nebănuind că tânăra are un secret, pe care, îndrăgostită fără speranță de el, încearcă să-l ascundă.

  Bântuit de vinovăție pentru accidentele și victimele provocate de invenția lui, Alfred Nobel se luptă cu propria conștiință și cade adeseori pradă depresiei, iar Sofie îl înconjoară cu afecțiune. Pe măsură ce relația lor trece prin încercări și despărțiri, dragostea lui Sofie, bunătatea și sprijinul ei constant sunt cele care îl inspiră pe celebrul chimist să dăruiască omenirii cea mai importantă invenție a lui: o fundație care va încununa, an de an, cele mai strălucite minți.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
72047
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
821.111(410)-31/S91
1.Normal
La raft
0
Noutăți adulți
Multimedia
Doamna Nobel
1  
zoom out 100% zoom in
Caută previous search next search
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola