Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13619  titluri și  13520 exemplare

 • În pat cu regele : O istorie a amantelor regale
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Herman, Eleanor
  Traducător: Georgescu, Valentina
  Responsabilitate: Eleanor Herman ; Traducere din limba engleză: Valentina Georgescu
  Editura: Litera
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2020
  ISBN: 978-606-33-4612-5
  Descriere: 348 p. : paperback cu clapete; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Liebe im Schatten der Krone. Die Geschichte der königlichen Mätressen
  Limba: Română
  Subiect: feminism
  Subiect: biografie
  Subiect: regalitate
  Subiect: personalități
  Subiect: istorie - femei celebre
  Subiect: femei celebre
  Cota topografică: Noutăți adulți/H53
  Clasificare: 94=135.1
  Sumar sau abstract:
  De-a lungul secolelor, amantele regale au fost venerate, temute, invidiate și batjocorite. Ele au dat tonul modei, au încurajat artele și, în unele cazuri, au condus națiuni.

  În pat cu regele, de Eleanor Herman, ne conduce în sala tronului și în dormitoarele celor mai puternici monarhi ai Europei. Plină de personaje excentrice, umor irevențios și observații șocante, această poveste fermecătoare despre pasiune și politică reprezintă cronica a 500 de ani de aventuri palpitante.

  În mod straniu, principala îndatorire a unei amante regale nu era de a-i oferi regelui partide de sex, ci companie. Obligați să se însoare cu prințese străine respingătoare, regii căutau alinare lângă femeile pe care le alegeau singuri. Și ce femei!

  De la Madame de Pompadour, faimoasa metresă a lui Ludovic al XV-lea, care și-a păstrat poziția vreme de 19 ani în ciuda frigidității sale, la Camilla Parker-Bowles, care i-a uzurpat locul nimeni alteia decât strălucitoarei Diana, prințesă de Wales.

  Amanta regală de succes se făcea indispensabilă. Era gata să converseze cu regele plină de voioșie atunci când era obosită, să facă dragoste la orice oră când era bolnavă și să-i răspundă fiecărui capriciu. Purtând masca încântării peste toate neplăcerile, nu era niciodată istovită, nu se plângea și nici nu suferea.

  De la începuturile istoriei, puterea a fost un afrodisiac plin de forță. Folosind jurnale, scrisori personale și depeșe diplomatice, Eleanor Herman dezvăluie dinamica sexului și a puterii, a rivalității și a răzbunării, la cele mai pline de strălucire curți ale Europei. Inteligent și amuzant, În pat cu regele, este un capitol al istoriei femeilor care rămăsese nescris – până acum.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola