Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14168  titluri și  14024 exemplare

 • Despre psihologia vieții erotice
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Freud, Sigmund (1856-1939 )
  Traducător: Matei, Rodica
  Redactorul ediţiei: Ștefănescu, Daniela
  Corector: Mușătoiu, Irina
  Responsabilitate: Sigmund Freud ; Traducere din limba germană: Rodica Matei
  Editura: Trei
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2021
  ISBN: 978-606-40-1120-6
  Descriere: 119 p. : paperback cu clapete; 11x18 cm.
  Note: Titlul original în limba germană: Sigmund Freud – Zur sexuellen Aufklärung der Kinder, Beiträge zur Psychologie des Liebeslebens
  Limba: Română
  Serie: FREUD despre...
  Subiect: psihologie - psihanaliză
  Subiect: psihanaliză
  Subiect: psihoterapie
  Subiect: erotism
  Cota topografică: Psihologie/F89
  Clasificare: 159.9=135.1
  Sumar sau abstract:
  În volumul de față se reunesc un extras din Lămurirea sexuală a copiilor (1907), scrisoare adresată de Freud dr.-ului Fürst, ca răspuns la scrisoarea acestuia, și Contribuții la psihologia vieții erotice, titlu sub care Freud a adus în atenția publicului trei lucrări scrise la distanță unele față de celelalte: „Despre un anumit tip de alegere a obiectului la bărbat" (1910), „Despre cea mai generală degradare a vieții erotice" (1912) și „Tabuul virginității" (1917/1918).

  Dacă Lămurirea… răspunde întrebării despre necesitatea educației sexuale și despre modalitatea realizării acesteia, prima parte a Contribuțiilor are meritul de a introduce termenul de „complex Oedip". A doua tratează fenomenul impotenței psihice, imposibilitatea de a satisface tocmai partenera iubită, iar a treia oferă o perspectivă psihanalitică asupra frigidității femeii.
  Textele au fost publicate în limba română în: Sigmund Freud, Opere esențiale, vol. 5, Studii despre sexualitate, București: Trei, 2010  Soțul este, ca să spunem așa, doar un bărbat de substitut, niciodată cel veritabil; primul avânt al capacității de iubire a femeii îl primește un altul, în cazurile tipice – tatăl; soțul este cel mult al doilea.
  • Sigmund Freud
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola