Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14160  titluri și  14011 exemplare

 • Despre nervozitatea modernă
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Freud, Sigmund (1856-1939 )
  Traducător: Matei, Rodica
  Redactorul ediţiei: Ștefănescu, Daniela
  Corector: Mușătoiu, Irina
  Traducător: Melnicu, Roxana
  Traducător: Irimia, Corneliu
  Responsabilitate: Sigmund Freud ; Traducere din limba germană: Roxana Melnicu, Rodica Matei și Corneliu Irimia
  Editura: Trei
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2021
  ISBN: 978-606-40-1121-3
  Descriere: 175 p. : paperback cu clapete; 11x18 cm.
  Note: Acesta cuprinde următoarele texte: „Sexualitatea în etiologia nevrozelor" preluat din Opere esențiale, vol. 5, Studii despre sexualitate, București, Trei, 2010 „Morala sexuală culturală și nervozitatea modernă", preluat din Opere esențiale, vol. 9, Studii despre societate și religie, București, Trei, 2010; „Despre tipurile de îmbolnăviri de nevroză" , preluat din Opere esențiale, vol. 6, Inhibiție, simptom, angoasă, București, Trei, 2010;„Opiniile mele despre rolul sexualității în etiologia nevrozelor", preluat din Opere esențiale, vol. 5, Studii despre sexualitate, București, Trei, 2010; și „Predispoziția la nevroza obsesională. O contribuție la problema alegerii nevrozei", preluat din Opere esențiale, vol. 7, Nevroză, psihoză, perversiune, București, Trei, 2010.
  Limba: Română
  Serie: FREUD despre...
  Subiect: psihologie - psihanaliză
  Subiect: psihanaliză
  Subiect: psihoterapie
  Subiect: nevrotism
  Cota topografică: Psihologie/F89
  Clasificare: 159.9=135.1
  Sumar sau abstract:
  Volumul de față cuprinde o serie de lucrări despre nevroză, ordonate, cel puțin în intenție, astfel încât să introducă cititorul în această temă pe poarta largă a categoriei generale, pentru ca apoi drumul să se ramifice și să se îngusteze, pe măsură ce ideile încep să devină mai particulare și mai aplicate.  Una dintre nedreptățile sociale cele mai fățișe este atunci când standardul cultural pretinde de la toate persoanele aceeași conduită în viața sexuală, care pentru unii reușește fără efort, grație organizării lor interne, în timp ce altora le pretinde cele mai grele jertfe psihice."
  • Sigmund Freud
  „În condițiile dezamăgirii sufletești și lipsei trupești, care reprezintă soarta celor mai multe căsnicii, ambele părți sunt transpuse la starea de dinainte de căsătorie, sărăcite doar cu o iluzie și din nou pradă necesității de a și domina și devia pulsiunile sexuale."
  • Sigmund Freud
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola