Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  17286  titluri și  17119 exemplare

  • Formatul Unimarc Bibliografic în teorie și practică – ghid pentru catalogatori, vol. 1 : Blocurile 2-3 și 7
  • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
    Autor: Dumitrășcoiu, Constanța
    Responsabilitate: Constanța Dumitrășcoiu
    Editura: ANBPR
    Locul publicării: București
    Anul Ediției: 2016
    ISBN: 978-606-92717-5-9
    Descriere: XXIV+366 : paperback; 16,5x24 cm.
    Limba: Română
    În: Formatul Unimarc Bibliografic în teorie și practică – ghid pentru catalogatori / Constanța Dumitrășcoiu . - București : ANBPR, 2016- . - 2 volume
    Subiect: biblioteconomie - catalogare
    Subiect: catalogare - UNIMARC
    Subiect: UNIMARC
    Sumar sau abstract:
    Lucrarea este actualizată la nivelul ediţiei a 3-a a formatului Unimarc Bibliografic, luând în consideraţie ultimele noutăţi ale formatului din anul 2012 şi având o structură asemănătoare formatului Unimarc original în limba engleză.

    Ca urmare, instrumentele/referinţele/informaţiile oferite utilizatorilor unei biblioteci sau unei reţele de biblioteci trebuie să se situeze la standardele nou introduse în activităţile biblioteconomice derulate într-o instituţie bibliotecară/muzeală/de cercetare.

    Autoarea aduce ca noutate tratarea în detaliu a regulilor de catalogare aplicabile în realizarea bazelor de date Unimarc, din bibliotecile româneşti.

    Volumul 1 cuprinde o introducere şi blocurile 2-3 şi 7. Ghidul nu tratează în mod direct cronologic blocurile de informaţii, ci în funcţie de prezenţa şi importanţa acestora în cadrul unei înregistrări bibliografice. Ca urmare, volumul 1 abordează blocul 2- – pentru că acesta conţine cele mai multe informaţii care se introduc într-o înregistrare bibliografică, urmat de blocul 3- -, care completează înregistrarea bibliografică cu notele şi volumul se încheie cu blocul 7- -, care se ocupă de crearea punctelor de acces pentru responsabilități. Partea teoretică prezintă şi comentează regulile formatului, fiind însoţită de exemple, pe cât posibil căutate/regăsite/preluate din bazele de date româneşti.

    O altă noutate este aceea că fiecare câmp, uneori chiar subcâmp are menţionată corespondenţa cu ISBD şi RDA.

    Ghidul se bazează pe experienţa de lucru a autoarei în sisteme care au aplicaţii ale formatului Unimarc Bibliografic, dar şi pe experienţa căpătată în urma formării multor bibliotecari ce aparţin diverselor reţele de biblioteci din România.
    Cota topografică: Biblioteconomie/D90
    Clasificare: 004.6
    Clasificare: 025
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola