Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  13635  titluri și  13531 exemplare

 • Formatul Unimarc Bibliografic în teorie și practică – ghid pentru catalogatori, vol. 1 : Blocurile 2-3 și 7
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Dumitrășcoiu, Constanța
  Responsabilitate: Constanța Dumitrășcoiu
  Editura: ANBPR
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2016
  ISBN: 978-606-92717-5-9
  Descriere: XXIV+366 : paperback; 16,5x24 cm.
  Limba: Română
  În: Formatul Unimarc Bibliografic în teorie și practică – ghid pentru catalogatori / Constanța Dumitrășcoiu . - București : ANBPR, 2016- . - 2 volume
  Subiect: biblioteconomie - catalogare
  Subiect: catalogare - Unimarc
  Subiect: Unimarc
  Cota topografică: Biblioteconomie/D90
  Clasificare: 004.6
  Clasificare: 025
  Sumar sau abstract:
  Lucrarea este actualizată la nivelul ediţiei a 3-a a formatului Unimarc Bibliografic, luând în consideraţie ultimele noutăţi ale formatului din anul 2012 şi având o structură asemănătoare formatului Unimarc original în limba engleză.

  Ca urmare, instrumentele/referinţele/informaţiile oferite utilizatorilor unei biblioteci sau unei reţele de biblioteci trebuie să se situeze la standardele nou introduse în activităţile biblioteconomice derulate într-o instituţie bibliotecară/muzeală/de cercetare.

  Autoarea aduce ca noutate tratarea în detaliu a regulilor de catalogare aplicabile în realizarea bazelor de date Unimarc, din bibliotecile româneşti.

  Volumul 1 cuprinde o introducere şi blocurile 2-3 şi 7. Ghidul nu tratează în mod direct cronologic blocurile de informaţii, ci în funcţie de prezenţa şi importanţa acestora în cadrul unei înregistrări bibliografice. Ca urmare, volumul 1 abordează blocul 2- – pentru că acesta conţine cele mai multe informaţii care se introduc într-o înregistrare bibliografică, urmat de blocul 3- -, care completează înregistrarea bibliografică cu notele şi volumul se încheie cu blocul 7- -, care se ocupă de crearea punctelor de acces pentru responsabilități. Partea teoretică prezintă şi comentează regulile formatului, fiind însoţită de exemple, pe cât posibil căutate/regăsite/preluate din bazele de date româneşti.

  O altă noutate este aceea că fiecare câmp, uneori chiar subcâmp are menţionată corespondenţa cu ISBD şi RDA.

  Ghidul se bazează pe experienţa de lucru a autoarei în sisteme care au aplicaţii ale formatului Unimarc Bibliografic, dar şi pe experienţa căpătată în urma formării multor bibliotecari ce aparţin diverselor reţele de biblioteci din România.
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola