Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14168  titluri și  14024 exemplare

 • Psihogenealogia și rănile de familie : Legăturile transgeneraționale, secretele de familie, sindromul de aniversare, moștenirea traumelor și practica genosociogramei
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Schützenberger, Anne Anceline
  Traducător: Vasilescu, Cristina Livia (1958- )
  Responsabilitate: Anne Ancelin Schützenberger ; Traducere din limba franceză: Cristina Vasilescu
  Editura: Philobia
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2016
  ISBN: 978-606-8560-59-5
  Ediţie: Ediția a 2-a
  Descriere: 292 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original: Aïe, mes aïeux!
  Limba: Română
  Serie: Psihogenealogia
  Subiect: psihogenealogie
  Subiect: psihologie
  Subiect: psihologia familiei
  Subiect: genealogie
  Cota topografică: Psihologie/S35
  Clasificare: 159.9
  Sumar sau abstract:
  Trăim plătind datoriile strămoșilor și neștiind că facem acest lucru. Astfel, viața nu ne mai aparține, iar drama existenței noastre devine cu atât mai greu de suportat, cu cât ceea ce ni se întâmplă este mai inexplicabil și imposibil de întrerupt. După mai bine de douăzeci de ani de lucru cu pacienți, în cursul cărora a schimbat destine, Anne Ancelin Schützenberger a înțeles care este mecanismul acestui destin aparent implacabil și cum poate fi el schimbat. Autoarea ne deschide filă cu filă cartea vieții, a fiecăruia dintre noi, învățându-ne cum putem interveni în propriul destin, cum ne putem găsi calea, încetând să mai repetăm la nesfârșit greșeli împovărătoare, să ducem cu noi și în noi drame transgeneraționale pe care le transmitem, inconștient, copiilor noștri, îngreunându-le și lor viața.

  Inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu devenit astăzi referențial pentru toate analizele sinelui și chiar pentru psihanaliză, pe care o critică aspru. Autoarea combină în mod ingenios pregătirea sa inițial psihanalitică, îndelungata experiență universitară și de supervizare și deceniile de practică neîntreruptă cu generații de pacienți.

  Rănile din familie, tradusă în toate limbile de circulație internațională, i-a adus autoarei celebritatea, fiind considerată astăzi una dintre lucrările care au pus bazele domeniului psihogenealogiei.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
70616
Secția Împrumut: Sala 1
Împrumut
Carte tipărită
159.9/S35
1.Normal
Împrumutat / Termen de restituire: 12/10/2022 23:59:59
0
Psihologie
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola