Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14161  titluri și  14013 exemplare

 • România în Primul Război Mondial
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Torrey, Glenn E.
  Traducător: Criste, Dan
  Responsabilitate: Glenn E. Torrey ; Traducere din limba engleză: Dan Criste
  Editura: Meteor Publishing
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2014
  ISBN: 978-606-8469-94-2
  Descriere: 448 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: The Romanian Battlefront in World War 1
  Limba: Română
  Subiect: istorie universală - Primul Război Mondial
  Subiect: Primul Război Mondial
  Nume geografic (subiect): România
  Cota topografică: WW1/T77
  Clasificare: 94(498.4)=135.1
  Sumar sau abstract:
  Cartea este o operă de sinteză, bazată pe câteva dintre studiile anterioare ale autorului privind participarea României la prima conflagrație mondială, îmbogățite însă cu o serie de teme noi și informații culese recent din arhivele românești și străine, inclusiv rusești, franțuzești și austro-germane.

  Torrey prezintă cea mai competentă relatare – de până la această oră – asupra luptelor dure din timpul campaniei din 1916 și a tentativei reînnoite a forțelor austro-ungare de a înfrânge armata română în vara anului 1917. În această din urmă campanie, reliefată aici, dar ignorată în relatările din afara spațiului românesc, are loc o reorganizare și o reînarmare a soldaților români, cu sprijin din partea Armatei Roșii aflate în dezintegrare, iar inamicul suferă o înfrângere uluitoare. Totuși, în haosul provocat de Revoluția Rusă, Puterile Centrale au forțat România să semneze o pace separată la începutul lui 1918. În cele din urmă, aceasta i-a permis României să reintre în război și să ocupe cea mai mare parte a teritoriului promis în 1916.

  Excepționala cunoaștere a subiectului tratat de către autor – care și-a dedicat întreaga activitate studierii participării României la prima conflagrație mondială, învățând chiar și limba română – , precum și accesul său la arhive și surse secundare naționale sau private dau echilibru și autoritate acestei lucrări consacrate evenimentelor militare, strategice, diplomatice și politice petrecute în ambele tabere. În plus, amintirile diverselor personaje politice și militare implicate ajută la mai buna înțelegere a laturii umane a acestui dramatic conflict.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
68758
Secția Împrumut: Sala 2
Împrumut
Carte tipărită
94(498:4)/T77
1.Normal
La raft
0
Primul Război Mondial
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola