Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14160  titluri și  14011 exemplare

 • Cetăți, castele și alte fortificații din România : secolul al XVI-lea. vol. 2
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Oltean, Radu
  Ilustrator: Oltean, Radu
  Responsabilitate: Radu Oltean ; Ilustrații: Radu Oltean
  Editura: Humanitas
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2019
  ISBN: 978-973-50-6587-4
  Descriere: 120 p. ilustrate color : hardcover; 21,5x30 cm.
  Limba: Română
  Cota topografică: Istoria României. Generalități/O-50
  Clasificare: 72(498)
  Clasificare: 902(498)
  Clasificare: 94(498)
  Sumar sau abstract:
  Cetăți, castele și alte fortificații de pe teritoriul României este un proiect îndrăzneț, de popularizare a arhitecturii de apărare, din neolitic și până la sfârșitul Evului Mediu de teritoriul de azi al României și al R. Moldova, ca parte, în Evul Mediu, din Principatul Moldovei. Un text de sinteză, ușor de citit, prezintă pe scurt istoria militară a acestei zone geografice, explicând astfel contextul politic în care oamenii și-au ridicat întărituri și cetăți. Cititorii vor afla mai multe despre construcțiile de apărare ridicate de strămoși, deseori cu eforturi supraomenești, într-o lume în care ideea de siguranță lipsea aproape cu desăvârșire.

  Cartea este valoroasă prin ilustrația deosebit de bogată. Numeroase reconstituiri de fortificații și cetăți mai mult sau mai puțin cunoscute marelui public, fotografii aeriene și desene de arhivă fac din această carte o lucrare plăcută și interesantă pentru toți iubitorii de istorie. Este o carte vizuală și prietenoasă, care nu doar explică prin cuvinte, ci, mai cu seamă, arată prin imagini.

  Cartea se bazează pe o bogată bibliografie clasică dar și pe cele mai recente cercetări și lucrări de arhitectură, arheologie și medievistică din ultimii 20 de ani.

  Într-o perioadă în care interesul pentru istorie și pentru păstrarea și salvarea patrimoniul istoric este din ce în ce mai scăzut, o asemenea carte reprezintă o gură de aer proaspăt.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
71617
Secția Împrumut: Sala 2
Împrumut
Carte tipărită
72:902:94(498)/O-50
1.Normal
La raft
0
2
Istoria României. Generalități
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola