Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  17487  titluri și  17351 exemplare

  • Vaporul alb
  • Tipul înregistrării: Înregistrări sonore nemuzicale: monografic
    Autor: Aitmatov, Cinghiz (1928 - 2008)
    Povestitor: Breană, Laura
    Responsabilitate: Cinghiz Aitmatov
    Responsabilitate secundară: Lectură: Laura Breană
    Editura: Fundația Cartea Călătoare
    Locul publicării: Focșani
    Anul Ediției: 2010
    Descriere: 5:21:00 ore : CD audio : carcasă de plastic; 13,5x19 cm
    Note: Carte audio, în ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere, produsă pentru persoane cu handicap conform articolului 33, aliniat 1 din legea 8/1996 privind dreptul de autor.
    Note: Proiect finanțat de guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European.
    Limba: Română
    Subiect: literatură rusă (Kirghizstan) - beletristică
    Subiect: audiobook
    Subiect: cărți Daisy
    Sumar sau abstract:
    De pe o înălţime vecină ocolului silvic, băieţelul (fără nume menţionat, dar în vârstă de 7-8 ani) caută prin binoclu apa magică a lacului Issîl-Kul, pe care, din când în când, zăreşte un vapor alb. În acel vapor, bănuieşte că se află tatăl său… Băieţelul tânjeşte după dragostea părinţilor, iar singurul care încearcă să-i compenseze pierderea este bunicul său, Momun, „un om de-a dreptul fericit”.
    Parabolă a fugii din comunism, visul băieţelului se împlineşte cu realitatea dură a ocolului silvic şi a iernilor sovietice. De asemenea, povestea câştigă în fantastic prin mitul Maicii Cerboaia cea Cernută, personaj care se pare că stă la originea neamului din care fac parte locuitorii ocolului. Şi totul poartă o aură de înţelepciune populară, redată simplu, fără preţiozităţi, de un scriitor cu har extraordinar.


    Cinghiz Aitmatov a demonstrat că el poate fi descoperit prin întoarcerea la mit, la basm, legendă, poveste [...] Această fixitate structurală arată că există o unitate între cunoașterea rațională și cea instinctivă, între imaginația umană, în general, și cea artistică și mitologică, ce facilitează deschiderea omului spre o realitate esențială a timpului și spațiului, care poate fi numită „adevărul vieții”. – Elena Abrudan
    Clasificare: 821.161.1(086.7)
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola