Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14160  titluri și  14011 exemplare

 • Celălalt pe care-l adoram
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Cusset, Catherine
  Traducător: Mareş, Doru
  Responsabilitate: Catherine Cusset ; Traducere din limba franceză și note: Doru Mareș
  Editura: Humanitas Fiction
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2017
  ISBN: 978-606-779-235-5
  Descriere: 251 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba franceză: L'autre qu'on adorait
  Limba: Română
  Serie: Raftul Denisei
  Subiect: literatură franceză - roman
  Subiect: roman
  Cota topografică: Literatură universală/C96
  Clasificare: 821.133.1-31=135.1
  Sumar sau abstract:
  Considerat de majoritatea criticilor francezi cel mai bun roman al anului 2016, Celălalt pe care-l adoram de Catherine Cusset a obținut premiile Liste Goncourt – Le Choix roumain, Liste Goncourt – Le Choix belge, Liste Goncourt – Le Choix suisse și a fost nominalizat la premiile Goncourt, Renaudot, Fémina, Interallié, Décembre și France Culture-Télérama, ajungând în selecția finală pentru Goncourt.

  În Celălalt pe care-l adoram, Catherine Cusset urmărește, cu o lupă halucinantă, parcursul lui Thomas Bulot – fost iubit, devenit prieten apropiat al naratoarei-autoare –, un francez născut la Paris care pleacă să studieze în Statele Unite. Este povestea unui tânăr exuberant, extrem de inteligent, uneori de o sensibilitate maladivă, amuzant, înconjurat de prieteni, care iubește viața, femeile, literatura – cu precădere pe Proust –, filozofia, filmul, muzica, jazzul – mai ales pe Nina Simone și Léo Ferré –, dar care ajunge, la 39 de ani, să-și pună capăt zilelor într-un orășel din Virginia. Un roman electrizant, scris la persoana a doua singular, care vorbește despre fericire, dragoste, prietenia dintre un bărbat și o femeie, dar și despre eșec, impas, neputința adaptării și depresie, având în plan secund fascinația intelighenției franceze a anilor ’80 pentru New York.
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
71131
Secția Împrumut: Sala 3
Împrumut
Carte tipărită
821.133.1-31/C96
1.Normal
La raft
0
Literatură universală
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola