Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  14504  titluri și  14329 exemplare

 • Burnoutul mămicilor : Cum să îți recâștigi viața și să crești copii mai sănătoși
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Ziegler, Sheryl, dr.
  Traducător: Tomescu, Veronica
  Responsabilitate: Dr. Sheryl Ziegler
  Responsabilitate secundară: Traducere din limba engleză: Veronica Tomescu
  Editura: Trei
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2018
  ISBN: 978-606-40-0563-2
  Descriere: 279 p. : paperback; 13x20 cm.
  Note: Titlul original în limba engleză: Mommy Burnout: How to Reclaim Your Life and Raise Healthier Children in the Process
  Limba: Română
  Serie: Psihologie practică pentru părinți
  Subiect: parenting
  Subiect: psihologie individuală
  Subiect: psihologia copilului
  Subiect: psihologia familiei
  Sumar sau abstract:
  Câte mame nu-și doresc să le ofere copiilor „tot ce e mai bun"? Câte dintre ele nu fug cu copiii de la grădiniță la sport, de la after-school la ora de germană? Și câte, oare, nu se chinuiesc să gătească zilnic cele mai sănătoase feluri de mâncare, să organizeze cele mai trăsnite petreceri și să posteze cele mai vesele poze pe Facebook?

  Totul pentru fericirea copiilor! Dar oricât de nobile sunt aceste intenții, ele devin adesea distructive, surse de stres și anxietate. Aceste aspirante la titlul de "mamă perfectă" resimt atunci din plin epuizarea fizică și psihică, au sentimentul că au rămas singure și fără ajutor și încep să se îndoiască de sine, crezând că au dat greș. Toate aceste simptome se rezumă la ceea ce psihologul de familie Sheryl Ziegler numește „burnoutul mămicilor".

  Cu o experiență clinică de două decenii, autoarea oferă mamelor copleșite și epuizate o serie de căi pentru a-și regăsi energia și echilibrul în viața personală și de familie. Mamele moderne sunt sfătuite să-și creeze rețele de sprijin (de la prietenele-mămici la soacră și vecini), să impună granițe ferme între „serviciu" și „acasă", să aibă grijă de sine și de viața de cuplu, dar și să delege din sarcinile domestice altor membri ai familiei.
  Cota topografică: Psihologie/Z61
  Clasificare: 159.9=135.1
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola