Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  17290  titluri și  17125 exemplare

  • Ghidul părintelui responsabil : Relația mamă-fiică
  • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
    Autor: Moraldi, Véronique
    Traducător: Voicea, Daniel
    Responsabilitate: Véronique Moraldi
    Responsabilitate secundară: Traducere din limba franceză: Daniel Voicea
    Editura: House of Guides
    Locul publicării: București
    Anul Ediției: 2013
    ISBN: 978-606-8403-43-4
    Descriere: 344 p. : paperback; 14x20,5 cm.
    Note: Titlul original în limba franceză: Le fille de sa mère: De la difficulté des rapports mère-fille
    Note: Bibliogr. p. 341-344
    Limba: Română
    Serie: Omul e stilul
    Subiect: parenting
    Subiect: psihologia copilului
    Subiect: psihologia familiei
    Subiect: relaţii interpersonale
    Subiect: părinţi şi copii (relaţii)
    Sumar sau abstract:
    Mamele și fetele lor, iată un subiect cu adevărat sensibil. Deși la prima vedere toate par bune și frumoase, lucrurile sunt, uneori, puțin mai complicate. Ce-și dorește o mamă de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona și rezolva conflictele ce apar inevitabil în relația mamă-fiică?

    Véronique Moraldi încearcă în această lucrare incomodă să prezinte o altă față a lucrurilor de toți știute. Lăsând la o parte cazurile „fericite“, ea încearcă să prezinte cititorilor, într-un limbaj simplu și presărat pe alocuri cu un umor de calitate, concluziile pe care le-a tras în urma experienței directe căpătate în calitate de fiică, mamă și psiholog de renume. Relația mamă-fiică este o poveste de iubire și de rivalitate pasionată și pasională. Este o relație atât de intensă la fel cum este și locul privilegiat al tuturor abuzurilor. Relația este de o asemenea complexitate, de o asemenea exigență, de o asemenea exclusivitate încât, în cel mai bun dintre cazuri, nu poate genera decât niște sentimente ambivalente, pe care le regăsim în dificultatea, pentru o fată, de a întreține sentimente esențial pozitive cu privire la mama ei. Trebuie adesea să recurgă la imaginar pentru a păstra o imagine ideală a mamei sale, care sfârșește întotdeauna prin a se zdrobi de zidul realității (nu mama, ci imaginea ei!).

    Raporturile mamă-fată nu sunt așadar neapărat problematice, nici dramatice, dar sunt întotdeauna încărcate de ambivalență. Această carte este destinată mamelor și fiicelor, chiar dacă pare că fetele suferă mai mult ca mamele lor. Este și pentru soți, prieteni, tați, fii și frați, pentru toți cei care asistă ca spectatori la această piesă ce se joacă și se reia toată viață între mamă și fată (toți fiind în egală măsură actori, sau devenind actori în ciuda dorinței lor).
    Cota topografică: Dezvoltare personală/M89
    Clasificare: 159.9=135.1
Unităţi
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola