Biblioteca Municipală Codlea
Catalogul conține  16617  titluri și  16339 exemplare

 • Creștetul ghețarului : Jurnal 1969–1971
 • Tipul înregistrării: Text tipărit: monografic
  Autor: Buzea, Constanţa
  Responsabilitate: Constanța Buzea
  Editura: Humanitas
  Locul publicării: București
  Anul Ediției: 2009
  ISBN: 978-973-50-2550-2
  Descriere: 283 p. : paperback; 13x20 cm.
  Limba: Română
  Serie: Memorii. Jurnale
  Subiect: literatură română - memorii
  Subiect: memorii
  Subiect: jurnal
  Sumar sau abstract:
  „Amintirile nu au de-a face cu trecutul nostru, cu timpul, cu locul. Amintirile suntem noi. N-am să mă decid ușor și nici definitiv ce sunt amintirile, acte de avariție sau acte de generozitate. Sunt chinul și binecuvântarea, memorie palidă și memorie în flăcări, film contradictoriu, mereu rulat, reluat, refăcut, bucuria și groaza de a înmărmuri și de a te topi în trecut...”

  Constanța Buzea, socotită de istoricii literari unul dintre cei mai mari poeți români contemporani, s-a hotărât să-și publice un prim volum de amintiri, jurnalul ținut între 1969 și 1971. Sunt anii în care, căsătorită cu poetul Adrian Păunescu, autoarea era studentă la filologie, năștea al doilea copil, pleca împreună cu soțul ei, cu o bursă, în Statele Unite, unde îl cunoștea pe Mircea Eliade. Ani dedicați în primul rând casei și copiilor, și ani de suferință conjugală. Totul pe fundalul frământatei vieți literare bucureștene și, desigur, în atmosfera României de atunci. Aceste repere în timp și spațiu, fatalmente exterioare, nu pot defini însă jurnalul Constanței Buzea, capodoperă de scriere intimistă, disperată încercare de catharsis a unei ființe de infinită sensibilitate și discreție. Cu pagini despre maternitate și copii cum rareori s-au scris în literatura română; și cu splendide inserturi lirice acolo unde notația obișnuită pare să nu mai poată exprima abisul afectiv. Dar este privilegiul criticilor să evalueze cândva această piesă în proză a poetei.
  • Dan C. Mihăilescu prezintă Creștetul ghețarului (ProTV, Omul care aduce cartea, decembrie 2009)
  Cota topografică: Literatură română/B98
  Clasificare: 821.135.1-94
Unităţi
Număr inventar Nume localizare Clasă unitate Tip material Cota Clasă utilizare Situaţie împrumut Rezervări Număr Volum Note Fişiere ataşate  
66763
Secția Împrumut: Sala 2
Împrumut
Carte tipărită
821.135.1-94/B98
1.Normal
La raft
0
Literatură română
Multimedia
Crestetul ghetarului
1  
zoom out 100% zoom in
Caută previous search next search
Evaluări
Exportă
Filiala de unde se ridică
Vă rugăm să schimbaţi parola